SOLUCIONS PER L'ASSETJAMENT

Mètode KiVa

Aquest mètode surgeix a Finlàndia, un país que posseeix un dels millors sistemes educatius del món, i aquest mètode s’aplica al 90% d’escoles d’educació bàsica. 

KiVa surgeix de Kiusaamista Vastaan” que en finlandès, significa “contra l’assetjament escolar”. KiVa ha acabat amb més del 80% del assatjament a Finlàndia.

El mètode utilitzat en el programa Kiva consisteix a no centrar-se en la dialèctica de la confrontació entre víctima i assetjador sinó que es basa en l’actuació sobre els alumnes testimonis que es riuen d’aquesta situació. El que es pretén fer a través del mètode és influir en aquests espectadors perquè no participin indirectament en l’assetjament. Si això s’aconsegueix, l’assetjador, que necessita de reconeixement per prosseguir amb el bullying, deixa d’assetjar causa que no li aporta cap benefici.

Com els pares, mestres i estudiants poden evitar l'assetjament

L’ “American Psychological Association” explica que la prevenció i eradicació de l’assetjament escolar consisteix en el compromís de crear un ambient segur, en el qual els nens puguin progressar social i acadèmicament sense sentir por. APA recomana que els mestres, pares i alumnes prenguin mesures per evitar l’assetjament.

Close Menu